Tramophanging: verschil tussen versies

Uit MAT'54 Hondekop in 3D
Ga naar: navigatie, zoeken
k (Tijdloos)
 
k (1 versie geïmporteerd)
 
(geen verschil)

Huidige versie van 5 mei 2017 om 15:57

Draaistel met tramophanging
Tramophanging, motor en overbrenging in zwart

Tramophanging is een motorophangingsconfiguratie die veel gebruikt wordt bij spoorgebonden tractievoertuigen. De tractiemotor wordt hierbij op drie punten ondersteund, op het draaistelframe en twee punten op de aan te drijven as. De motoras is hierbij parallel aan de aan te drijven wielas, beide zijn met elkaar verbonden met een tandwieloverbrenging. Door deze configuratie kan de as verticaal bewegen ten opzichte van het draaistelframe.

Doordat het draaistelframe zelf afgeveerd is, ontstaat een configuratie waarbij het gewicht van de tractiemotor half afgeveerd is. Nadeel hiervan is dat de elektromotor tijdens het rijden stoten te verduren krijgt. Aangezien dergelijke apparatuur daar niet goed tegen bestand is, geeft dit een maximumsnelheid. Vroeger werd deze manier van ophanging bij snelheden vanaf ongeveer 100 km/h niet meer gebruikt. Die grens is later om en nabij de 140 of 160 km/h komen te liggen. Bij hogere snelheden wordt een ophanging gebruikt waarbij de tractiemotor volledig is afgeveerd, bijvoorbeeld de zogenoemde 'Hohlwellen-antrieb' (holle as-aandrijving). [1]

De naam van de ophangingsconfiguratie komt voort uit het vele gebruik bij de tramwegen voor de opkomst van de lagevloertrams. Bij de spoorwegen is dit nog een veelgebruikte technologie.

Voorbeelden

Enkele voorbeelden van spoorvoertuigen met tramophanging:

Zie ook